Българо-турски бизнес форум

В периода 19–20 ноември 2018 г. посещение в България  бе бизнес делегация от Република Турция, в състава на която бяха включени компании с дейност в сферата на машиностроенето, транспорта (и в областта на селското стопанство), логистиката, електрониката, електротехниката, автомобилостроенето, туризма, ИКТ, отбранителната индустрия, както и други сектори от общ интерес. Целта на визитата в България бе да се установят трайни отношения, основани на взаимноизгодно сътрудничество.

По повод посещението на турската бизнес делегация, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира Българо-турски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи,  в гр. София, хотел Рамада София Сити център.

Форумът бе открит от г-н Емил Караниколов, министър на икономиката на Република България и г-жа Рухсар Пекджан, министър на търговията на Република Турция, посланиците на двете страни: г-жа Надежда Нейнски и г-н Хасан Улусой. Участие в официалната част  взеха представители на българските институции, ангажирани с насърчаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество. Целта на бизнес визитата е да се активизират търговско-икономическите отношения между Република България и Република Турция, да бъдат разкрити нови възможности за търговско и производствено сътрудничество и делови партньорства, както и за насърчаване на двустранните инвестиции в двете държави.

Екип ЕВЕТ