Научно – практическа конференция

 "Интелигентни градове и общини – Визия за бъдещето“

Асоциацията на българските градове и региони организира със съдействието на Фондация „Конрад Аденауер“, в партньорство с УНСС и с подкрепата на VIVACOM, научно – практическа конференция „Интелигентни градове и общини – Визия за бъдещето“

Събитието се състоя на 30 и 31 юли в х-л „ RIU PRAVETS GOLF & SPA RESORT”, в гр. Правец.

Над 100 души, между които кметове, зам.-кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, експерти, членове, партньори и приятели на асоциацията взеха участие на форума и съпровождащата го церемония, на която се раздадоха седмите Национални награди на АБГР.

Асоциацията на българските градове и региони вече 17 години осъществява съвместни проекти с Фондация „ Конрад Аденауер“. Настоящата конференция е част от това сътрудничество за подкрепа на градските власти и администрация, за повишаване на ефективността на упраевлението в градовете – в интерес на гражданите и в съответствие с европейските ценности и стандарти.

Приветствие към участниците поднесоха: проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС,  Атанас Добрев, главен изп. директор на VIVACOM,  Венцислав Караджов, председател на комисията за защита на личните данни на Р. България, Найден Зеленогорски  - депутат в 46 НС и бивш председател на УС на АБГР и Велизар Георгиев, адм. Директор на Българското училище за политика „Димитър Паница“

В прогарамата на форума участваха изтъкнати лектори от УНСС, VIVACOM и представители на IT сектора, като Scalefocus и ORAK Engineering.

Съпровождащата седма церемония по награждаването на представители на местната власт бе ръководена от жури в състав – Евтим Евтимов - с-р на УС на АБГР, Валентин Атанасов – юрист адв. на асоциацията, Велина Белева – член на експертния съвет на АБГР, Злати Златков – п-л на пост. комисия по мандата и Златна – Валентина Бояджиева – техн. секретар на асоциацията. Те определиха и представиха отличията за 2021г.

Музикалното настроение бе водено от Стойко Дуков – бивш кмет на р-н Витоша и неговата група „Трубадур“.

Програма

Екип АБГР